3LB

3LB

woensdag 18 november 2015

Bezoek aan de bakkerij 'Ryckeboer'

Deze morgen zijn we naar de bakkerij 'Ryckeboer' geweest.
We bezochten deze bakker omdat we vanaf volgende week rond 'chocolade' werken in wereldoriƫntatie.
Dat wordt een heel lekker thema... 


Het is heel belangrijk om hygiƫnisch te zijn.
Daarom begonnen we eerst en vooral met onze handen te wassen.



Als alle handen proper waren, kregen we uitleg over de verschillende soorten chocolade en over het gieten van chocolade.
















Na de zeer duidelijke uitleg mochten we zelf elk om beurt chocolade gieten in een vorm.
Deze vormen waren in het thema 'Sinterklaas'.










































































We waren enorm trots op de figuren van chocolade die we zelf hadden gegoten!


Na het gieten van chocolade mochten we bolletjes van marsepein maken.



Terwijl we bolletjes van marsepein maakten, zagen we hoe de chocolade in stukken werd gedaan.




Kijk maar eens naar onze zelfgemaakte bolletjes van marsepein!

















Daarna mochten we de bolletjes marsepein rollen in cacao.







We kregen ook nog een lekker stukje chocolade... mmmmmm...



Op het einde bedankten we de mensen van de bakkerij voor het fijne bezoek!



We kregen ook nog een opdracht voor in de klas.
In ons wero-thema over chocolade zullen we een tekening maken van de bakker of van onszelf terwijl we chocolade gieten.
Deze tekeningen zullen dan opgehangen worden in de bakkerij 'Ryckeboer'.
Ook onze chocoladefiguren zullen daar te zien zijn!




Nogmaals bedankt aan de bakkerij 'Ryckeboer'!
We leerden heel veel bij deze morgen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten